Schipbreukeling – Mathieu Charles
nl/en

over

sonsbeek heeft jouw steun nodig!

sonsbeek komt tot stand dankzij subsidies, bijdragen van sponsors en fondsen én door de gewaardeerde steun van jou, ons publiek. Jouw bijdrage is van groot belang om de tentoonstelling in 2021 mogelijk te kunnen maken.

Waarom sonsbeek steunen?
Met een gift laat jij een breed publiek kennismaken met hedendaagse kunst op een hoog internationaal niveau. Sonsbeek heeft een lange en roemruchte geschiedenis van tentoonstellingen die altijd nauw verbonden zijn met maatschappelijke thema’s en de actualiteit. Sonsbeek staat voor visionaire ideeën en baanbrekende kunst, voor de overtuiging dat kunst en creativiteit de toekomst van de samenleving kunnen verbeteren. Sonsbeek brengt de belangrijkste kunstenaars en toonaangevende curatoren van over de hele wereld samen om de dialoog met het publiek aan te gaan en ideeën uit te wisselen over het verleden, het heden en de toekomst.

Met jouw donatie waarborg jij de continuïteit van deze geschiedenis - de 'nalatenschap van sonsbeek' vanaf 1949 - voor nieuwe generaties en ondersteun je de productie van nieuwe kunstwerken in de openbare ruimte. Sonsbeek toont deze werken in de context van een uitgebreid publieksprogramma en verschillende educatieve activiteiten. Met jouw steun kan sonsbeek verder uitgroeien als internationaal erkend platform voor kunst in de openbare ruimte: kunst van hoge kwaliteit maar met een lage drempel.

Uiteraard ontvang je, afhankelijk van jouw bijdrage, verschillende voordelen en tegenprestaties: zoals uitnodigingen voor openingen, publieksinformatie, publicaties, rondleidingen, ontvangsten, ontmoetingen met kunstenaars, publicaties en naamsvermelding (indien gewenst).

Waarom nu?
Vanaf 2020 laat sonsbeek het quadriënnale-model los. Sonsbeek gaat mee met zijn tijd en geeft gehoor aan de vraag van het publiek, van kunstenaars en partners voor een minder ‘vluchtige’ manifestatie en voor méér zichtbaarheid. De tentoonstellingen, evenementen, publicaties en randprogrammering worden samengebracht in het platform sonsbeek20->24 dat op langere termijn meer resultaat zal opleveren voor het publiek, de stad Arnhem, de provincie, betrokken partners en natuurlijk de kunstenaars. In het vernieuwde model hebben kunstenaars meer tijd voor research en het zoeken van verbindingen met lokale en regionale partners en specifieke doelgroepen en ‘communities’. Sonsbeek is vanaf 2020 niet alleen een vierjaarlijks evenement aanwezig, maar ook met een programma in de tussenliggende jaren.

Hoe steun ik Sonsbeek?
Giften kun je overmaken op NL45INGB0671154044 t.n.v. Stichting Sonsbeek & State of Fashion.

Graag ontvangen wij de contactgegevens van onze begunstigers. Hierom verzoeken wij je vriendelijk ons de volgende informatie te mailen naar info@sbstof.org de (indien van toepassing):

  1. bedrijfsgegevens
  2. voorletters
  3. voornaam en achternaam
  4. adresgegevens
  5. e-mailadres
  6. telefoonnummer

In deze mail kun je tevens aangeven of je onze nieuwsbrieven via de mail wilt ontvangen. Uiteraard behandelen wij jouw gegevens conform de richtlijnen zoals die zijn vastgelegd in Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Wil je eerst meer informatie of heb je nog andere vragen? Mail dan naar info@sbstof.org. Contactpersoon: Astrid Ubbink (officemanager)

Er wordt momenteel hard gewerkt aan een online betalingssysteem.

Gunstig schenken
Sonsbeek heeft de ANBI status. Jouw schenking is aftrekbaar van jouw inkomsten of vennootschapsbelasting (indien je als bedrijf schenkt). En wij betalen geen belasting over jouw gift. Jouw bijdrage wordt dus volledig gebruikt voor bovenstaande doelstellingen.

Volgens de Geefwet (2012) is er een extra aftrekmogelijkheid omdat we een culturele ANBI zijn. Je kunt jouw gift (onder voorwaarden) niet alleen aftrekken van de belasting, de belastingdienst accepteert (onder voorwaarden) zelfs dat je een kwart méér aftrekt dan je daadwerkelijk hebt geschonken.

Doneren kan op de volgende manieren:

Voor particulieren:

A. Door middel van een eenmalige gift

B. Door middel van een periodieke schenking

Lees hier meer over de mogelijkheden en bereken jouw eigen aftrekmogelijkheden.

Voor bedrijven:

A. Door middel van een eenmalige gift

Lees hier meer over de mogelijkheden en bereken jouw eigen aftrekmogelijkheden.

RSIN 817748489

Deze website gebruikt cookies voor analytische doeleinden.